AKSARAY / MERKEZ - Kanber Zeynep Demir Ortaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

“MISRA EZBERLEME” VİDEO YARIŞMASI

YARIŞMANIN KONUSU

“Mısra Ezberleme” Video Yarışması’nda ortaokul seviyesindeki yarışmacı öğrencilerden “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında Uygulama Kılavuzunda yer alan sınıf seviyesine ve öğretim programlarına uygun memleket, çocuk vb. konulu şiir ezberlemeleri ve şiirler üzerine çekilmiş videolar hazırlaması beklenmektedir.

HEDEF KİTLE

Yarışmaya Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi/özel tüm ortaokul öğrencileri katılabilecektir.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

• Yarışmaya Aksaray  genelindeki resmi/özeltüm ortaokul, İmam Hatiportaokullarında eğitimgören öğrenciler katılabilir.
  • Ortaokulseviyesiöğrencilerininmemleketveçocukşiirleri antolojisini kullanması ve bunlarla ilgili videolar hazırlaması beklenmektedir.
  • Konu ile ilgili videolar, görüntüler, açık kaynaklardan alınabilir, bu videolar konu bütünlüğü içinde düzenlenebilir.
  • Videofilmlerdeöğrencilermutlakarolalmalıdır.Öğrencilerinrolalmadığıvideolardeğerlendirmedışı bırakılacaktır.
  • Video filmlerde okul yöneticilerine, öğretmenlere, velilere ve diğer okul personellerine de rol verilebilir.
  • Vide ofilm,daha önce herhangi bir yarışma da ödül  almamışyadabütünveyaparçaolaraksergilenmemiş, kısa filmin tamamı veya bir bölümü kopya edilmemiş ve herhangi bir ortamda yayında yeralmamış özgün fikir ve tasarımlar olmalıdır.
  • Videofilmhazırlanırkenhertürlüvideodüzenlemearaçlarıkullanılabilir.
  • Yarışmayakatılacak videolar, tercih edilen herhangi bir formatta üretilebilir.
  • Videolar  fotoğraf makinası,ceptelefonu,video kamera vb.olanaklardan yararlanılarakçekilebilir.
  • İstenildiği takdirde sadece görüntüler ve müzikler  kullanılarak, seslendirmede ayrıyapılabilir.
  • Videolarda seslendirme veya alt yazı kullanılabilir. (Katılımcının tercihine bırakılmıştır.)
  • Videodaki konuların projede belirtilen ana temaya uygunluğu önemlidir.
  • Başvuruda bulunan videoların süresi jenerik dahil en az 60 saniye,enfazla 180 saniye ile sınırlıdır.
Yayın: 19.04.2024 - Güncelleme: 26.04.2024 11:36 - Görüntülenme: 1065